det där 2012 - april-maj

vi fortsätter..
 
APRIL
Min bästa vän Hampus flytttade in i en ny lägenhet så vi körde lite inflyttningspannkakor hemma hos honom. Den 2a april så åkte jag, Elvira och Nellie upp till Stockholm. De dagarna var hur bra som helst och när vi kommit hem var det påsk och jag var klädd i rött och prickigt.
Vi firade lite hos Hjalmar där det var dansigt och kalasigt. En annan kväll var vi hemma hos Gustav och gjorde amerikanska pannkakor, det var även då jag gjorde den här filmen. En lördagmorgon hade min vän Lina fixat loppis på skolgården och jag och Evelina försökte langa ut lite kläder. 
-
MAJ
Sen så blev det maj och jag posade lite och försökte väl se svår ut. Vi införde även en rutin att på söndagar samlas och äta pizza på Nyfiket kl.6. Bra grej. En helg var det UKM där jag tillsammans med Nellie skulle fota konserter m.m. Cajsa och Lina DJ:ade lite grann och jag gick runt i leolångskjol. 
Det blev vår på riktigt och alla raster och håltimmar spenderades vid gula väggen på skolan. Vårat absolut favoritställe på våren, där blåser det ingenting utan det är bara hur skönt som helst. Jag skulle även ha mitt nationella prov i Matte B vilket var den månadens största skräck. Jag var hos Felix och han fick hjälpa mig att råplugga men jag minns att jag mest åt glass istället. Martina tog även sitt körkort den här månaden. Det firades genom att jag, Martina, My och Isa tog bilen till Hjo för att äta glass och prata om allt och inget. 
 
 

det där 2012 - januari-februari-mars

Nu är det sista dagen på det här året och det känns så himla knäppt så jag vet inte vad. Allting har gått så fruktansvärt fort men bra har det varit, trotts allt. För att sammanfatta det hyffsat kort så kommer jag visa det i bilder, allt från januari-december. Låter det ok? dåså. 
-
JANUARI
Hela 2012 började i Huskvarna på Olivers bakgård kan man säga. Det blev en såndär nyårsafton som innehöll allt utav det bästa så som dans, skålande, kramande och massa pussandes hejvillt. 
Jag for till göteborg och handlade nya skjortor 2hand och vandrade mest runt i mörkt läppstift och favvojackan.  En kväll gick vi för att kolla på när våra vänner hade en liten spelning på Brunnen. Efter detta visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen så vi hamnade i en danskällare cirka tjugo pers och dansadedansadedansade. Himla bra kommer jag ihåg. 
Januari var egentligen ganska mörk och kall och det hände inte särskilt mycket. Jag och Felix var ute och klättrade runt på skoltak en kväll. Det går ju också. En annan dag satt jag i danssalen i skolan och tittade på mina duktiga klasskompisar. 
-
FEBRUARI
Tillslut var i alla fall januari över och jag fick istället vara en vecka i ett lite varmare klimat på Gran Canaria. Det var fint. Jag hittade en värd bomberjacka på loppis som jag köpte av en tant för en tjuga om jag minns rätt. Hängde upp lite krimskrams på mitt rum gjorde jag också, mest för att fördriva vintertiden. 
Min klasskompis Josefine fyllde år och det firade vi med 100% överraskningskalas. Josefine har även världens bästa säng, den är rund och man kan ligga flera stycken i den utan att trängas det minsta. 
I slutet av Februari åkte jag och klassen till Göteborg för lite olika studiebesök och avslutade hela dagen med att se West side story. Sen så är det sista bilden oxå som jag nu märkte har hamnat lite fel. Det är från bästa hemmafesten när Isa precis fyllt 18 år. Dock fyller hon den 3 mars och alltså inte i februari. Men äsch.
-
MARS
Det jag kommer ihåg ifrån Mars är främst allt spelande i skolan. När jag själv inte hade lektion gick jag mest runt från rum till rum och lyssnade på när alla andra spelade. Ute började det dessutom bli varmare och vi kunde för första gången äta skolmaten ute på skolgården. En utav de bästa grejerna i världen tycker jag. 
Vi förstod att det snart skulle bli vår på riktigt och detta gjorde oss så himlans glada. Därför åkte vi ett gäng en kväll upp till finaste utsiktsplatsen och firade lite grann. Drack champagne (!) och låg mest i högar och kramades lite och skrattade lite. Dock pajjade jag min telefon den kvällen. Men det är en annan historia. 
 
fortsätter med de andra månaderna straaax.
 

23 december

  
Nu är det helt okej för min del om det blir julafton på momangen. Jag är nämligen klar med allting som ska vara klart och jag har städat och slått in paket mest hela dagen. Väskan fann jag dessutom på myrorna i fredags för ynka 30 riksdaler som en julklapp till mig själv ungefär. Så himla bra och så himla fin. Nu ska jag fixa lite mat och så hoppas jag att er 23-decemberkväll blir megabra, tack och hejjj 

den där domedagen som aldrig kom

Igår så var det den 21 december och alla pratade om att jorden skulle gå under och att vi skulle få jullov. Den där domedagen kom minsann aldrig så istället åt vi pepparkakor och drack julmust i klassrummet och promenerade sedan över munksjön till myrorna. På kvällen så var det mest en väldans massa firande. Så himla mycket kramar och slängpussar överallt och så skriksjungande varvat med dans. Dansade för de som precis fyllt år, dansade för två veckors ledighet och dansade för allt annat som är bra i största allmänhet, ända tills benen inte riktigt orkade mer och vi åkte hem tillsammans nån gång vid 01.20.
 
 

20 December

  
Idag var en sån bra dag och vi slutade skolan redan vid kvart över 11. När vi kom ut på skolgården hade det börjat snöa igen och det virvlade runt små små vita snökulor som man kunde fånga i händerna. Hur fint som helst tyckte vi. Efteråt åt vi någon äcklig gröt i matsalen och sedan gick vi ut för att hitta julklappar. På stan så både sprang och halkade folk fram över gatorna och jag hittade inte alls alla klappar jag skulle men det löser sig tänker jag. Imorgon får jag jullov. Mitt absolut sista jullov någonsin. Dör åt den tanken och vet lixom inte riktigt vad jag ska ta vägen när jag tänker närmare på det hela. Vet bara att nästa termin kommer troligen bli livets bästa.
 
Plockade snökulor som fastnat i jackan
Och här är en belåten Olof 
Och fina Elvira

enhörningar finns visst

 
 

15 december

 
Nu är den jobbigaste veckan gjord. Allt himla lussande och allt skolarbete är så gott som klart för iår, vilket äger.  Kommer snart få jullov och är så himla lycklig över detta faktum. Nu ska jag snabbt springa till en buss och sen ska jag baka julgodis. kalas. hejsvejs. 
 

tisdagslistan

 
Snodde en tisdagslista från niotillfem bara för att det här med listor är en rolig men knäpp grej att göra tycker jag. Dessutom har jag absolut ingenting annat för mig så därför får det bli såhär. 
 
-

Vad har du på dig?
Världens bästa tröja (den här) jag köpte av den glada gubben inne på Broadway i Gbg. och ett par gråa plyschbrallor. Mycket fashionabelt.

Hur mår du?
konstigt blandning mellan glad/huvudvärk/trött/fnissig

Vad önskar du just nu?
Jag önskar att det kunde bli helg på momangen så jag får fira min bästa vän som nyss fyllt 18. 

Vad har du ätit idag?
Filmjölk med circa ett kilo musli, julskinkemacka, tomatsoppa med tortellini, avokadoknäckebröd och pepparkaksdeg. 

Vad ska du göra imorrn?
Imorn ska jag till skolan, sen ha körlektion, sen träffa Felix och sedan 23.00 ha lucitåg på något företag nånstans. OCH SEN hem till Felix igen för att somna bredvid honom. jajajajjaaiii

Och på söndag?
Ingenting hoppas jag. Fika typ. Massa fika får det bli. 

Vem saknar du?
Just nu Martina för henne får jag träffa på tok för sällan. 

Senaste köp?
Te i skolans café.  

Vad skrattade du senast åt?
När Peggy dog i dagens avsnitt av julkalendern. (hemskt jag vet, förlåt)

Vad grät du senast åt?
Troligen åt något onödigt och dumt. Gråter mest åt onödiga saker nämligen. 

Vem sov du senast med?
felixxx

Vad läser du just nu?
Just Kids av Patti Smith, fast ändå inte. Har hållt på med den ett år snart och har fortfarande inte läst ut den. Så effektivt läsande är jag.

Senast sedda film?
Into the wild!

Vem var den senaste som ringde dig?
En främling. Han ville prata med min pappa och inte med mig. 

Senast 3 inkomna sms?

“Naej ! Så jag kommer” - Olof

“Här får du en bild till bloggen. Jag och tavlan jag har på kontoret.” Infogat med denna bilden - Jacob. 

“B plus!” - Pappa

Vad stod de i ditt senaste skickade sms?
“Superduper!”

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Av någon dum anledning har jag blivit jämförd med Doris i Hitta Nemo. Fattar inte varför, hon är ju lixom en blå animerad fisk. 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Felix. så himla mycket felix i denna lista märker jag. 

Vart vill du åka just nu?
Hawaii tjingtjingtjing!

 


21.09

 
Och jag såg min ungdom trampa gasen i botten och köra rakt in i en bergvägg
-
 
ikväll längtar jag ihjäl mig lite extra mycket till slottskogsvallen 8 Juni. godnatt
 

iglo

 
Sverige har blivit megakallt och alldeles supervitt det senaste. Precis som en enda stor jätte-iglo. Och jag fryser.